Wie heeft er een plan voor als website onbereikbaar is?

N.a.v. dit artikel op Binnenlands Bestuur: NCSC: impact ddos-aanvallen beperkt kijken wij naar hoe goed onze website beveiligd is. Wij hebben overigens geen plan voor als de website niet bereikbaar zou zijn. Is er iemand die dit (al) wel heeft en hier iets van zou willen delen?

Hoi Madeleine, wij hebben laatst een aanval gehad op de Typo3 formulieren. Ik heb zowel opengemeenten als onze webhost ingeschakeld. Samen met ons
Chief Information Security Officer hebben zij maatregelen getroffen. Is het idee contact op te nemen met jullie webhost of zij een plan hebben?

1 like

Dank voor je reactie Linda, goed om te horen (behalve van die aanval op de formulieren natuurlijk ;-). Ik ga inderdaad eens verder checken of zij wellicht een plan hebben…

Het plan is vooral bedoeld voor het moment dat een Ddos aanval geslaagd is en de website onbereikbaar is. Uiteraard gaan wij samen met Cobytes dan hard aan de slag om te zorgen dat de website weer zo snel mogelijk in de lucht komt.
Het plan kun je het beste oppakken met de calamiteitenorganisatie. Hierin beschrijf je hoe je gaat communiceren en wie het gemeentelijk actieteam bemenst. Mogelijk heeft de Veiligheidsregio hier al een conceptplan voor.

1 like