Hoe gaan jullie je Woo-verzoeken publiceren?

Vanuit de gemeente Houten zijn we aan het bekijken hoe we de WOO-verzoeken gaan publiceren op onze website. Zijn er al andere gemeenten die hier over nadenken of er al mee bezig zijn?

@Steef Zou jij iets kunnen vertellen over de themawebsite die we voor Katwijk hebben klaargezet en hoe jullie dit willen gaan inrichten?

Ik wil ook graag meer willen weten van de ontwikkelingen rondom de wet open overheid. Ik merk dat ze bij ons in de gemeente (Bloemendaal en Heemstede) allerlei oplossingen aan het bedenken zijn. Op de website plaatsen, een nieuw platform oprichten, een GEO portaal gebruiken. Volgens mij moeten we niet zo snel gaan. Ik hoor graag wat bij jullie de ideeƫn zijn.

Hoi

Wij hopen deze week live te gaan met een eerste versie van OpenKatwijk, een themasite waarop we verschillende informatiecategorieƫn uit de Woo verzamelen.

Het wordt voor nu een portalsite, met wat achtergrondinformatie over de Woo, en links naar informatie elders, voor zover die al ergens staat (RIS, lokale wet- en regelgeving, bekendmakingen). Na de zomer gaan we er ook de Woo-verzoeken zelf op plaatsen. En onze afdeling I&A doet mee met een initiatief om informatie uit het zaaksysteem naar een online plek te krijgen. Daar linken we dan ook weer naar vanaf OpenKatwijk.

Wij doen ook maar wat, maar dit lijkt een mooi begin om te kijken of dit zo afdoende werkt. Ik wilde vooral voor de bezoeker Ć©Ć©n handig startpunt hebben.

2 likes

Ik geef hier wel een seintje als het live is

Hoi Steef, dankjewel! Ik ben erg benieuwd! Weet je toevallig ook hoe het met de WEP (Wet elektronische publicaties) Zijn er gemeenten die hier ook al iets voor ingericht hebben op de website? Ik merk intern dat tussen de ene en de andere wet nogal verwarring over is. :see_no_evil:

Hoi Linda, als je alle bekendmakingen via DROP publiceert en onze bekendmakingenextensie gebruikt (wat jullie al doen) voldoe je aan de WEP.

Hoi Linda.

Het is zoals Inge zegt, en zelfs al zonder dat je gebruik maakt van de bekendmakingenextensie (maar die is wel handig).

Wep en Woo hebben in die zin raakvlakken met elkaar, omdat bekendmakingen (Beschikkingen) 1 van de (11) informatiecategorieƫn van de Woo is. Via DROP worden de bekendmakingen op officielebekendmakingen gedropt. Vanaf die Woo-site linken we daar dan weer naar.

Maar je kunt er natuurlijk ook de bekendmakingen binnenhalen op je website.
Wij doen beide. We linken op de Woo-site naar officielebekendmakingen omdat we dan een stapje overslaan, maar op de gemeentesite halen we ze gewoon binnen via de extensie. Het elektronisch publiceren (via DROP) is het enige wat verplicht is.

Bij ons hebben ze het erover dat de ontwerpbesluiten / besluit uitgebreide procedure niet als bijlage toegevoegd kan worden binnen DROP en deze dus apart op de website gepubliceerd moeten worden.

Hoi Linda,

Dit is wat verplicht is: Toelichting bij Kennisgeven aanvraag - uitgebreide procedure | VNG. Het ontwerpbesluit zelf kun je ter inzage leggen en hoeft niet in DROP toegevoegd te worden.

Vanmiddag na 15:00, als het goed is!

Check dan op open.katwijk.nl

De website https://open.katwijk.nl/ is live.

Heb je interesse is een vergelijkbare site voor de WOO? Laat het ons weten via hallo@opengemeenten.nl.

2 likes

Hai Dustin,

Dat klopt. We hebben besloten het in stappen op te bouwen en de WOO-verzoeken komen er direct na de zomer op, als ā€˜degene die erover gaatā€™ terug is van vakantie :slight_smile:.

Ik had wel bedacht het ongeveer zo te doen als in jouw voorbeeld, en zo zullen we ook starten (ik heb achter de schermen al een leeg opzetje staan), maar we zijn tegelijkertijd bezig met Visma om een online omgeving voor ons zaaksysteem Djuma te maken die dat soort bestanden zelf kan gaan pushen en hosten, ergens.

Hoi!

Ik wil graag een expertgroep starten over de Wet Open Overheid. Via een bericht in de nieuwsbrief had ik de vraag al een keer uitgezet. Maar dat is nogal lang geleden. Nu is concreet de vraag: wie wil meedenken? Je mag hiervoor ook een collega aandragen, bijvoorbeeld een informatiespecialist of jurist.

Hi Inge,
Ik wil graag meedenken.

Hoi Inge,

Mocht dat nog kunnen, dan wil ik ook wel meedenken.

groet,
Barbara

Hoi

Ik heb net de uitnodiging van De Bilt doorgestuurd gekregen, dus ik heb mezelf ook even uitgenodigd :slight_smile:

1 like

Ik wil ook wel meedenken.

Hi, Ik denk graag mee, samen met mijn collega Bas van Dijk.

Wil jij de uitnodigiong doorsturen aan je collega, Dustin?