Hoeveel collega's en websites hebben jullie?

Sinds wij van een decentrale naar een centrale webredactie zijn gegaan hebben wij een aantal nieuwe websites in ons beheer erbij gekregen maar is het aantal uren in ons team nooit uitgebreid.

Wij merken nu dat we echt handen tekort komen en dat we weinig tijd over hebben om ons bezig te houden met het doorontwikkelen en optimaliseren van onze websites.

Wij zijn nu op zoek naar een manier om te berekenen hoeveel fte we nodig hebben en hoeveel uitbreiding we standaard nodig hebben bij de livegang van een nieuwe website.

Hoeveel websites/pagina’s beheren jullie en hoe groot is jullie team? Benieuwd of jullie daar een bepaalde berekening voor hanteren?

Ik hoor het graag!

Groet,
Melissa ten Klei
Webcoördinator gemeente Medemblik

Wij werken met z’n 2-en aan de website. 1 adviseur en 1 medewerker. We hebben ook een functioneel beheerder. We beheren zo’n 6 websites. Onze gemeente heeft zo’n 40.000 inwoners.

1 like

Misschien al wel wat ouder, maar zeker niet verouderd: dit blog van Pieter Pinxten van GBBO over de problemen van een te klein webteam, De pijn van een klein online team is frustratie - GBBO. Je kunt ook doorklikken naar een blog over de optimale samenstelling.

Wij hebben hier 1 persoon - ik :slight_smile: - voor 16 uur p/w voor de hoofdwebsite Rhenen.nl. Andere subsites vallen in principe onder degene die het initiatief genomen heeft, bijv. een beleidsmedewerker of de griffie. We zijn wel bezig dit in kaart te brengen en hier 1 iemand verantwoordelijk voor te maken, om wildgroei te voorkomen en stappen te zetten op het gebied van kwaliteit en bijv. digitoegankelijkheid.

Wij hebben binnen het team communicatie 2 personen voor beheer van de websites.
Wij hebben 1 hoofdwebsite www.schouwen-duiveland.nl en een aantal projectwebsites.
Naast de 2 beheerders binnen het team communicatie hebben wij ook binnen de afdelingen webredacteuren die verantwoordelijk zijn voor de inhoud van de webteksten. Deze webredacteuren werken samen met de 2 beheerders.
Om het beheer van de diverse sites ook beheersbaar te houden trachten wij ernaar om niet boven de 500 pagina’s per site uit te komen. Dit betekend dat er soms eerst wat af moet voordat we nieuwe pagina’s plaatsen.