Op brede pagina verhouding hoogte en breedte meegeven aan kaarten

Veel van onze klanten gebruiken kaarten om informatie over te brengen aan bezoekers. We hebben al extensies voor Swis mappi, Arcgis, Giskit en Webgis.

Welk probleem willen we oplossen?

Het frame waarin de kaarten worden getoond op een webpagina is beperkt. Daardoor staan kaarten uitgezoomd, waardoor bezoekers niet direct alle relevante informatie zien. We willen het mogelijk maken dat je de weergave van de pagina op ‘breed’ zet, waardoor het frame breder en hoger wordt. En dan in dezelfde verhoudingen als op een smalle pagina.

Wat is er nodig?

  • Dit is een kleine aanpassing in de verhoudingen in het iframe die direct door te voeren is.

Bekijk de pitch van Inge

Hoi inge,

het is net als bij video verplicht vanuit digitale toegankelijkheid om een goede beschrijving te geven van wat men ziet op de kaart. Alleen een tekstuele uitleg van de legenda is onvoldoende. Kunnen jullie hier ook naar kijken? Dat het bijvoorbeeld mogelijk is om (net als bij de video) een tekstalternatief als collapsible bij de kaart aan te bieden. Uiteraard kun je het als redacteur altijd zelf eronder plaatsen, maar dan staat het tekstalternatief niet in hetzelfde element.

Groeten,
Annuska

Hoi Annuska, bedankt voor de aanvulling. We onderzoeken de mogelijkheid om de informatie in een kaart in een lijst te kunnen tonen. Op die manier hoef je informatie niet dubbel in te voeren (in een geo-applicatie en in een tekstalternatief). Verder verkennen we de mogelijkheid om Mappi te integreren in onze sites. @Wietse , kun jij Annuska hier meer over vertellen?

We zijn op dit moment in gesprek met Mappi: https://www.mappi.nl/. Zij bieden een applicatie voor geo-kaarten die geschikt zijn voor op je website. We gaan kijken wat de mogelijkheden voor samenwerking zijn. Zodat je gemakkelijk kaarten op de website kunt tonen die bruikbaar en toegankelijk zijn voor je bezoekers.

Wij zijn in De Bilt ook erg geïnteresseerd in een mooiere en toegankelijkere kaart dan die van Arcgis. Mappi wekt op dit moment onze interesse. En we kijken dan ook met veel plezier en nieuwsgierigheid naar de eventuele samenwerking tussen OG en Mappi.

@Inge ook op dit moment zijn de kaarten van Mappi al te embedden in het OG-concept toch? Daarnaast biedt Mappi ook externe URL’s waarop je de kaart in full screen te zien krijgt.

We hebben een extensie waarmee je Mappi kaarten als iframe op je website kunt plaatsen. Mappi zelf biedt al mogelijkheden om te koppelen met Arcgis, zodat je daarin je kaarten kunt opbouwen.
We zijn in gesprek met Mappi over uitbreiding van de mogelijkheden en ook over de kosten hiervoor.