Wat leuk dat we zoveel van jullie mochten verwelkomen op de OpenGemeenten Jamboree!

Het was het een geweldige dag: gevuld met inspiratie, delen en samenwerken. En we hadden gelukkig (toch nog : ) prima weer! Hierbij sturen we jullie een korte samenvatting.

Dit komt op de roadmap 2024 - 2025
In de ochtend konden alle aanwezige gemeenten fictief geld inzetten op acht verschillende onderwerpen. Vijf onderwerpen kregen het meeste budget. Bekijk de items onder Roadmap.

Heb jij je fictieve budget nog niet kunnen inzetten? Dat kan nog. Jan-Thijs neemt contact op met de gemeenten die er niet bij waren op 11 juni.

Hoe nu verder
Jan-Thijs neemt contact met jullie op om het fictieve budget om te zetten naar echt ontwikkelbudget voor vijf onderwerpen. Ondertussen verwerken we de onderwerpen in onze jaarplanning. Met de expertgroepen gaan we de onderwerpen verder uitdiepen, zodat we samen echt kunnen ontwikkelen. We hebben veel inschrijvingen gehad voor de expertgroepen. Micheline neemt contact op met degenen die zich hebben ingeschreven. Wil je je nog inschrijven? Stuur dan een mail aan Micheline. We houden je per onderwerp op de hoogte van de voortgang via de Powwow en nieuwsbrieven.

Een middag vol inspiratie
De middag was gevuld met inspirerende gesprekken. Deze onderwerpen en vragen kwamen aan bod:

Nina Brugman en Renate Roke lieten zien met welke applicaties je zelf je website kunt testen om de toegankelijkheid op orde te krijgen. Zo kun je kleine problemen opsporen en oplossen.

Jeroen Du Chatinier, UX-designer en onderzoeker bij gemeente Utrecht vertelde hoe je eenvoudig onderzoek doet om je dienstverlening te verbeteren.

De vragen die afgelopen jaar op de Powwow zijn gesteld, leverden veel gespreksstof op in de verschillende groepjes. Het was geweldig om te zien hoe ervaringen en tips met elkaar werden gedeeld.

Fijn dat er dit jaar zoveel mensen bij konden zijn. Hartelijk dank voor jullie enthousiasme en betrokkenheid. We kijken er naar uit om samen aan de slag te gaan met de geselecteerde roadmap items.

1 like